TANGEN YTTERST: Slik vil det første av de tre leilighetsbygget fremstå når det står ferdig en gang i 2015. Foto: Dots
UTSIKT: Også hjørneleilighetene lengre nede i etasjene har godterasseplass. Foto: Dots
LYST: Slik ser stavangerarkitekten for seg at en av leilighetene kan fremstå. Foto: Dots
NEDERST: Leilighetene i første etasje ligger 3,5 meter over bakkenivå for å begrense innsyn. Foto: Dots

KRISTIANSAND: – Det er en av utbyggerne som har kjøpt toppleiligheten for tett på 20 millioner kroner. Vi mener dette utvilsomt er byens fineste tomt, noe også den store interessene for de andre leilighetene i prospektet bekrefter, sier boligsjef Roald Aga Pedersen i Kruse Smith.

Kristiansands dyreste leilighet noensinne kommer i 6. og øverste etasje på første byggetrinn på Tangen Ytterst. Som navnet tilsier, vil leilighetskomplekset bli liggende helt ytterst på Tangen-området. Den 197 kvadratmeter store rekordleiligheten får to stuer, kjøkken, tre soverom, tre bad, vaskerom, flere boder, hall og gang, samt en 185 kvadratmeter stor terrasse som både blir vest-, sør— og østvendt. Det er Plussmegleren som selger leilighetene.

100.000 per kvadratmeter

Kvadratmeterprisen i toppleiligheten blir på over 100.000 kroner. Toppleiligheten i Bystranda Terrasse hadde den forrige prisrekorden på 73.000 kroner per kvadratmeter.

Ifølge leder av Sørlandets Eiendomsmeglerforening, Lise Kjelle, har en prosjektert leilighet i Kristiansand aldri blitt priset høyere enn toppleiligheten på Tangen Ytterst. Hun er heller ikke kjent med at brukte leiligheter har blitt omsatt i denne prisklassen.

God salgsstart

– Vi har bare så vidt startet salget, men har allerede solgt for 130 millioner kroner – eller 55 prosent av salgsverdien av alle leilighetene i første byggetrinn, sier prosjektansvarlig Rolf R. Elieson i Plussmegleren.

Roald Aga Pedersen sier planen er å starte byggingen når 60 prosent er solgt.

Leilighetene vil foruten å få utsikt til skjærgården og innseiling til byen, blir nesten nabo til Aquarama. Men alle byggetrinn vil Tangen Ytterst bestå av 87 leiligheter, men altså 32 nå i første omgang.

16 over 10 mill.

På Finn.no er det for øyeblikket 16 eiendommer i Kristiansand som er priset til 10 millioner kroner eller høyere. Da flere av disse er enkeltleiligheter i større prospekter, er antallet i denne prisklassen i virkeligheten enda høyere. Det er for eksempel flere av leilighetene i Tangen Ytterst som er priset til over 10 millioner kroner. Den nest dyreste eiendommen av de nevnte 16 på Finn.no, ligger på Andøya og har en prisantydning på 18,5 millioner kroner.

Blant andre dyre eiendommene i Kristiansand er den over 200 kvadratmeter store toppleiligheten i Strandgården i Vestre Strandgate til 15 millioner kroner. I Hamreheia på Lund er en større enebolig på utsiktstomt lagt ut for salg for 15 millioner.

Beliggenhet betyr alt

– Dersom beliggenheten er bra nok, tror jeg knapt det finnes en øvre pris for hva enkelte er villige til å betale for en leilighet i Kristiansand. Ofte sitter det potensielle kjøpere på gjerdet og venter på at drømmeleiligheten skal dukke opp, sier Lise Kjelle.

Hun sier at historien har vist at det ofte ikke er de dyreste leilighetene som er vanskeligst å selge.

– Beliggenhet er selvsagt viktig i all eiendomsomsetning, men det betyr nok ekstra mye for eiendommer i den høyeste prisklassen, sier Lise Kjelle.