KRISTIANSAND: Den 33 år gamle mannen fra Kristiansand var ute på biltur i ruset tilstand natt til tirsdag 15. januar i år. Politiet forsøkte å stanse bilføreren, men lyktes ikke. Ferden gikk langs Ryttergangen, Torridalsveien, Kuholmsveien og Arenfeldsvei, før han mistet kontroll over bilen og endte i en snøfonn i krysset Bernt Holmsvei/Arenfeldsvei.

Ettersom bilføreren ikke ville stanse, kjørte politiet etter med blålys. Ifølge en dom fra Kristiansand tingrett kjørte 33-åringen over fartsgrensen, han var over i motgående kjørefelt og på feil side av midtrabatter, og sneiet også borti et skilt før bilen til slutt stoppet i snøfonna.

En blodprøve tatt av bilføreren viste at ruspåvirkningen under kjøringen var mellom 1,0 og 1,5 promille.

I Kristiansand tingrett er 33-åringen nylig dømt til betinget fengsel i 75 dager under forutsetning av at han gjennomgår et program mot ruskjøring. I tillegg må han betale 30.000 kroner i bot, og mister førerretten for alltid. Det var nå tredje gang han dømmes for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Retten har i straffeskjerpende retning lagt vek på at mannen kjørte ruset i på glatte veier i bynære områder med fare for stort skadepotensial.