STAVANGER: — Jeg er optimistisk på at vi får til en firepartiregjering, sier Solvik-Olsen til Aftenbladet.

— Dersom det blir en firepartiregjering, er det naturlig at Frp får mellom fem og seks statsrådposter. Vi er opptatt av næringspolitikk, finans, helse og justis, så det er viktig for oss å få innflytelse på disse områdene. Olje- og energidepartementet er en av de postene vi virkelig har lyst på, legger han til.

I dag består regjeringen av 17 departementer og 18 statsrådposter. Bistandsministeren ligger under Utenriksdepartementet.

Solvik-Olsen sa for under et år siden at han ville slutte på Stortinget etter valget for å prioritere familien. Derfor er den eneste muligheten for Frp-toppen å fortsette i rikspolitikken at partiet hans kommer i regjering og at han blir tildelt en ministerpost.

Han har selv uttalt flere ganger at han ikke vil si nei til en ministerpost dersom han blir spurt.

— Men det viktigste er at vi får flinke og erfarne folk i posisjon. Vi har mange dyktige folk som kan ta på seg jobben som statsråd, sier Solvik-Olsen, uten å nevne navn.

— Det er viktig for oss at vi får folk i posisjon som har nok kunnskap og erfaring til å gå rett inn i jobben og ikke trenger ett års opplæring først, legger han til.

— Snakker vi da om den utgående olje- og energiministeren?

— Ja, for eksempel.

I går sa Solvik-Olsen til VG at miljøvernministerposten også kunne ha vært en posisjon Frp ville vært interessert i.

— Selv om jeg ikke vil lansere meg selv som miljøvernminister slik som VG foreslår, tror jeg at Frp hadde overrasket mange positivt i miljøvernministerposten.