AGDER: — Vi merket allerede forrige helg at folk begynte å ringe. De som ikke har bestilt ferie, vil sikre seg sol og varme, forteller Edith Øslebø, administrerende direktør i Berg-Hansen reisebyrå på Sørlandet.

Kaldt og vått sommervær merkes umiddelbart på telefonlinjene hos Berg-Hansen.

— Det begynner å bli fullt i juli, men det er fremdeles muligheter for å få seg en ferie. I august, før skolen begynner, er det gode muligheter, sier Øslebø.

Bra med regn

Belegget i år er omtrent som i fjor, da det også var dårlig vær i starten av ferien. Året før der, sommeren 2011, var det mye mindre travelt for reisebyråene.

Øslebø selger også pakketurer med Flynonstop til sørlendingene.

— Det er på de turene det er best mulighet for å få seg en tur til varmen nå. Det har vært veldig stor interesse for pakkene vi har satt sammen, og jeg håper at det blir enda flere nå når det regner, sier Øslebø.

- Hvor mye har regnet å si for salget deres?

— Det betyr veldig mye. Så du kan gjerne si at det er positivt for oss med regn, selv om vi alle ønsker oss en fin sørlandssommer, sier hun.

Flynonstop ønsker litt regn

Også hos Flynonstop merker de regnværet godt på bookingen.

— Når det er sol og fint vær, er det ingen som tar i datamaskinen for å booke. Men når det regner, booker de mye. Det har vært veldig bra salg i det siste, vi har nesten fulle fly på mange destinasjoner, forteller Flynonstop-eier Espen Hennig-Olsen,

- Håper du på dårlig vær i sommer da?

— Nei, jeg kan ikke si at jeg ønsker meg helt stygt vær, for min bror er avhengig av litt pent vær for å selge is. Men hvis jeg får litt dårlig vær nå en ukes tid så folk får booka, kan han få fint vær resten, sier Hennig-Olsen.