KRISTIANSAND: Støre ga veldig klare signaler om søknaden til Fædrelandsvennen da han var på flått-besøk 8. januar i år:

—  Jeg synes sykehuset argumenterer godt for det. Både fordi dette er den regionen i Norge som har flest flått-tilfeller, fordi de siden 80-tallet har forsket på dette og fordi de har satt av ressurser. Så jeg mener det er veldig mye som taler for at sykehuset kan bli et nasjonalt kompetansesenter, uten at jeg skal konkludere på forhånd, sa han.

Da han arrangerte fredsmøte om flått i Oslo 14. juni, hadde han tre av sykehusets forskere med som sine eksperter. Da sa han at søknaden skulle være ferdig behandlet før sommerferien, mens flåttforsker Randi Eikeland ikke hadde ventet svar før om halvannet år.

Ved sykehuset er det fire forskere med doktorgrad, professor Unn Ljøstad, Karen Herlofson, Åse Mygland og Randi Eikeland.

Sykehuset samarbeider også med Universitetet i Agder og deltar i et europeisk prosjekt med forskning på flått.

Dermed vil sykehuset ha det nasjonale ansvaret for forskning og kunnskapsformidling om flåtten, som det fins mest av i hele Norge nettopp på Sørlandet.

Han serverer nyheten på Sørlandet sykehus klokka 11, og det blir avdelingsleder Martin Weisshaar som skal motta gladmeldingen.