FARSUND: Den 20 år gamle tidligere ustraffede farsundsmannen er i Lister tingrett dømt til sju måneders ubetinget fengsel. Han må i tillegg betale det ene offeret 25.000 kroner i oppreisning og ytterligere 5000 kroner i saksomkostninger.

Det var om kvelden lørdag 23. februar i år at 20-åringen ankom torget i Farsund som passasjer i en bil. Han hadde drukket en halv flaske vodka, og begynte å krangle med to andre unge menn. Han dyttet kraftig til den ene flere ganger, og da kameraten ringte politiet fikk også han gjennomgå. Etter å ha lagt han som kontaktet politiet i bakken, dunket 20-åringen hodet hans kraftig i asfalten. Deretter fulgte flere harde spark og slag mot kropp og hode.

Da 20-åringen to og en halv time senere dukket opp på et russearrangement på Lista, hadde han drukket opp hele den 0,7 liter store vodkaflasken, samt noen bokser med cider. Sterkt beruset gikk han til angrep på en 17 år gammel gutt fra Lyngdal. Etter å ha slått han i bakken, sparket 20-åringen offeret flere ganger i hodet og på kroppen.

Et av sparkene traff kjeven, og skadet fire tenner. Ifølge en tannlegerapport risikerer 17-åringen senere å miste to av fortenne.