— Jeg ville prøve å ta ned noe stort for å se om vi klarte det, sa gutten da han forklarte seg i Nedre Romerike tingrett.

Mellom mars og mai 2012 stod han bak et såkalt tjenestenektangrep (DDOS) mot bloggsoft.no og blogg.no, to av landets største bloggsamfunn. Han var da 15 og et halvt år.

Sammen med to 20 år gamle gutter benyttet gutten enkle dataprogrammer til å overbelaste sidene med trafikk slik at de ble utilgjengelige for brukerne. Trioen kalte seg for Dotnetfuckers.

I retten reiste 17-åringens forsvarer spørsmål om tjenestenektangrep faller inn under lovens bestemmelser om skadeverk.

Retten har kommet til at det gjør det. At systemene fungerte normalt etter angrepet, er uten betydning. Det avgjørende er tiden systemene er ubrukelige og utilgjengelige.

Bloggsidene har daglig 350.000 besøkende og selskapet bak anslo at de tapte mellom 300-500.000 kroner i tapte annonseinntekter da sidene lå nede.

Retten mener skadeverket var grovt for de to tiltalte 20-åringene, mens siden 17-åringen hadde en begrenset deltakelse i angrepet dømmes han for simpelt skadeverk. Han er dømt til 14 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

20-åringene er også dømt for angrep mot en rekke andre offentlige og private nettsider som pst.no, norsk-tipping.no, posten.no og dnb.no. De må gjøre unna 87 og 85 timers samfunnsstraff over 180 dager. Alle er tidligere ustraffet.