Det går fram av referat fra styringsgruppen, og forslag til budsjett for Sørlandet sykehus, som styret skal behandle fredag.

Sykehuset er helt avhengig av et betydelig lån fra Helse Sør-Øst, som eier Sørlandet sykehus. Uten det lånet kan ikke sykehuset fortsette ombyggingen.

Fase 1 blir ferdig i løpet av dette året, men fase 2 er kraftig forsinket. I utgangspunktet skulle den vært ferdig i løpet av mai neste år. Tidligere i år mente prosjektleder Magne Gamman at alt skulle være klart til sommeren 2015. Nå er ny deadline satt il 1. januar 2016, men det var forutsatt at styret ved Sørlandet sykehus skulle godkjenne Fase 2-prosjektet i møtet førstkommende torsdag. Deretter skulle lånesøknad behandles i Helse Sør-Øst i januar.

Men det blir ingen styrebehandling til fredag, kanskje heller ikke i januarmøtet. Fædrelandsvennen har vært i kontakt med prosjektleder Magne Gamman og hans kollega Per Myklebust, men ingen av dem vil si noe om når de tror prosjektet er på skinner igjen.

Tidlig i planleggingen ble prosjektet anslått å koste 236 millioner kroner. Det viste seg å være alt for lavt. Siste totalkostnad er anslått til rundt 400 millioner kroner, fordi prosjektet var langt mer komplisert enn antatt.