LILLESAND : Ulykken skjedde ved Skottevig feriesenter sør for Høvåg i Lillesand.

Det var tysk dykker i 60-årene som med en gruppe tyske dykkere hadde dykket på skipsvraket Jan Hubert.

— Følte seg dårlig

Ulykken skal ha skjedd ved Skottevig dykkersenter i Lillesand. Foto: Morten Boswarva

Politiet på stedet opplyser til Fædrelandsvennen at dykkeren følte seg dårlig da dykkerne var på vei mot land igjen. Han ble fløyet med luftambulanse til Oslo. Mannen var ved bevissthet da han ble fraktet bort.

— Vi har rutinemessig tatt med oss utstyret for å sjekke at det ikke er noe galt med det, opplyser Jens Mortvedt, ved Lillesand lensmannskontor til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Dykkerne dro ut for å dykke ved vraket klokken 07.30. Skipsvraket av den tyske minesveiperen Jan Hubert ligger ved Mågeskjær i Søgne. Skpet sank i 1941, men ble ikke funnet før i 2011. Politiet fikk melding om ulykken klokka 11.12 torsdag formiddag.

- Skyldtes medisiner

Fredag kveld opplyser leder for Adykk dykkerklubb i Kristiansand, Tom Lundahl, at den tyske mannen er skrevet ut fra sykehuset.

— Alt er bra med ham nå. Grunnen til at han ble dårlig var på grunn av medisin han gikk på. Det hadde ingenting med dykkingen å gjøre, det kunne skjedd hvor som helst, sier Lundahl.

— Siden han først ble dårlig var det greit at det skjedde i båten hvor vi har medisinsk utstyr om bord. Han fikk øyeblikkelig hjelp.

Adykk har fredag fått utstyret sitt tilbake av politiet.