ARENDAL/KRISTIANSAND: — Det er særlig bekymringsfulle tall på sårruptur, men vi har nå innført en prosedyre som er mye bedre, sier klinikksjef og gastrokirurg Geir Bøhler.

Granskingen av journalene viste nemlig at hovedproblemet for pasientene som måtte reopereres, var at operasjonssåret revnet (sårruptur). På møtet hvor granskingsrapporten ble lagt fram, forklarte Bøhler:

— Prosedyren for å sy igjen sårene er ikke fulgt. Det er en klar oppskrift som forteller hvor lang "sytråd" det skal være i forhold til lengden på snittet, og hvor dypt i vevet nålen skal stikkes. Denne prosedyren følges nå i Arendal, slik som det har vært gjort i Kristiansand. Derfor er det trygt å bli operert der nå, sier Bøhler.

Sykehuset har også innført som rutine at det skal være to leger på hver operasjon, slik det har vært i Kristiansand. Men de nye tiltakene har vart så kort tid at det ikke kan måles noen fremgang ennå. Ved sykehuset i Arendal er det bare snakk om i gjennomsnitt en operasjon i uken.

— Men arendalslegene har brukt komplikasjonsregisteret i hele 2012, og fortsetter med det nå. Dermed vil ha løpende oversikt over utviklingen, sier direktør Jan-Roger Olsen.