SØGNE: Mange har vært interessert i å kjøpe geita «Jesus» etter at bukken ble lagt ut på Finn.no. Eieren valgte til slutt å selge den til en mann i Sogn og Fjordane.

— Vestlendingen meldte sin interesse, og vil ta turen for å kjøpe geitebukken den 18. mai, sier fritidsgjeter Tor Brede Launes (32).

Men Launes tviler på at «Jesus» kommer til å være på øya den 18. mai, med tanke på at Kristi Himmelfartsdag er den 17. mai.

— Han har nok fart av sted innen den 18. mai, så jeg er redd kjøperen av «Jesus» må reise tilbake til Vestlandet uten kystgeita, forteller han spøkefullt til fvn.no.

Smakte pepperspray

Hissigbukken har fått mye oppmerksomhet på Sørlandet den siste tiden, etter at han jaget noen turister opp i et tre på Fugløya i Søgne. Politiet ble tilkalt, og måtte bruke pepperspray for å få kontroll på bukken.

— «Jesus» har temperament, og er glad i å jage turister av gårde. Men han gikk for langt denne gangen. Når han sjenerer folk, er jeg nødt til å fjerne ham fra øya, sier 32-åringen.

Geit mot likør

Egentlig skulle geita bli grillmat. Men etter mange reaksjoner, bestemte Launes seg heller å selge den sinte geitebukken. Først var planen å bytte geita med en dunk altervin. Men han forhandlet seg frem til å bytte bukken mot en st. Hallvard-likør.

— Selv om jeg først tenkte å bytte ut «Jesus» med en altervin, endte det til slutt med at jeg får en likør for geita. Likøren er hvert fall oppkalt etter en helgen, sier 32-åringen.

Ny bukk skal bli

Viggo Olsen er også geiteeier, og har tilbudt å gi geitene «Josef» og «Maria», som erstatning for «Jesus».

— Det er et veldig godt og hyggelig tilbud jeg har fått. Men «Josef» kan muligens ikke erstatte «Jesus». «Jesus» er nemlig en kystgeit, og kystgeiter er utrydningstruet. «Josef» er en afrikansk dverggeit, sier Launes.

Uansett skal Launes få seg en ny bukk på Fugløya i fremtiden.

— Ny bukk må jeg ha. Så jeg får uansett være litt på utkikk etter en geitebukk som kan erstatte «Jesus» fremover, sier fritidsgjeteren.