SONGDALEN: Ungdomsfestivalen D'Voice gikk av stabelen i går, og skal avsluttes i dag med smell.

— Nullvisjonen skal slippe en bil i fra tretti meter. Den kommer til å bli knust i fillebiter, forteller koordinator Trine Kallevik.

Skatebattle

Men det er ikke bare for gøy at det gamle vraket skal knuses. Fallet demonstrerer hva som skjer når en bil møter en hindring i nitti kilometer i timen. Men det er ikke bare vrak som skal knuses. Strongman-representanter tar også turen til Finslandshallen for å knuse ting. I tillegg er det trial oppvisning, DJ-batlle og skatebattle på programmet.

— Det er i dag vi forventer mest folk, forteller Trine Kallevik.

- Artistene er fornøyde

Fra klokka fire blir det lokale DJer og band på utescenen, før de større trekkplastrene kommer inn på hovedscenen inne. I kveld er det X-Factor deltaker og Skal Vi Danse helt, Atle Pettersen som er headliner.

— Det blir kjempebra. Tenk at vi har så gode fasiliteter langt inne i skogen. Ungdommene er fornøyde, og artistene er fornøyde, sier Kallevik.

I går startet festivalen musikalsk med headlinere som CirCuz og Chim1. — Vi fikk både fint vær og godt besøk, forteller Kallevik som rapporterer om 350 besøkende på festivalens første dag.

Rusfritt

D'Voice arrangeres av de syv kommunene i Knutepunkt Sørlandet, og ble arrangert for første gang i fjor i Vennesla. Arrangementet retter seg i hovedsak mot ungdom i alderen 13 til 18 år.

— Vi har valgt å legge festivalen til natt til første mai. Da er det mange i denne aldersgruppen som trekkes mot gatefyll og Kristiansand sentrum. Det vil vi prøve å unngå, sier Kallevik.

Arrangementet er derfor også rusfritt, og det settes opp gratis busser til og fra festivalen fra alle kommunene i Knutepunkt Sørlandet.

— Det har gått veldig bra. Røde Kors er på plass, men de har ikke hatt noe å gjøre, og det er veldig positivt, sier Trine Kallevik.

Omtrent 200 ungdommer er involvert i festivalen i ulike crew.

— Dette er en festival av og for ungdom, men vi har også med mange voksne som koordinatorer og støttespillere, sier Kallevik.