MANDAL: — Tilstanden til den overlevende er stabil. Han kan kommunisere greit med pleiepersonellet på sykehuset. Ettersom dette ikke er en straffesak, haster det ikke for oss å snakke med ham før over helga, sier politisjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til Fædrelandsvennen.

Det var fredag formiddag at politiet fikk melding om at mannen var blitt funnet i bevisstløs tilstand av tre tsjekkiske fiskere ved Ryvingen fyr. Senere på dagen ble mannens to fiskekamerater funnet, også de bevisstløse. Begge ble senere fredag konstatert omkommet.

Faste leietakere

Ifølge Gabrielsen var det femte år på rad de tre mennene hadde leid en privateid hytte ved Skjernøysundet, der de la av gårde på fisketur fredag morgen.

— Vi har snakket med utleieren. Dette er kjempetøft for ham, sier Gabrielsen.

Det var kraftig vind i området da båtulykken skjedde.

— De fisket ikke på åpent hav, så det er vanskelig å si at de har handlet uaktsomt. Men selv om de var innenskjærs, var det tøft hav, og ideelt sett burde de nok ikke dratt ut på turen, sier Gabrielsen.

- Særdeles tragisk

Han betegner det hele som en særdeles tragisk ulykke.

— Når vi får snakket med den overlevende over helga, skal vi få mer klarhet i hva som har skjedd og hvorfor det har skjedd, poengterer Gabrielsen.

Roser hjelpemannskapet

Han roser samtlige involverte i den omfattende redningsaksjonen.

— Den fungerte optimalt, mener Gabrielsen.

Den åpne 20 for lange snekka som tyskerne fisket i er fortsatt ikke funnet.