Av med dressenI barnehagen ute ved Marvika, den som skal hete Roligheden gård, når den snart er ferdig, jublet både små og store i varmen fredag.- Ingen dress i dag. Bare jakke og sko. Da er det stor jubel, forteller pedagogisk leder Kai Rune Karlsen, mens han ser Andre (6) som sparker fotball på plena. Foto: Jan Oddvar Eide
Halvor Moe markerer våren på høytidelig vis:- I dag fjernes presenningen. Da er våren her. Men det er blitt varmet tidligere i år, er det ikke? spør han.Seilbåten "Marie" skal han ha på vannet til påske. Så skal den pyntes litt på. Ny motor har hun fått også.- Lønnsomt nei, er du gal. Men det er en fin båt dette, verdt å ta vare på. De er ikke så vanlig lenger disse båtene med slank kjøl. Men de ligger fantastisk fint i vannet, forteller han og gleder seg til sommerens turer langs kysten. Foto: Jan Oddvar Eide
Espen Lund (16) og Christine Sødal (16) har funnet seg en stille krok på Tangen i formiddagssola.- Vi har to timer fri nå fra skolen nå. Det kunne ikke passet bedre. Nå kommer sommer-humøret fram, sier Lund, som sammen med flere kamerater skal igang med båtpussen på ei gammel snekke. Foto: Jan Oddvar Eide
Alexander Lian Larsen (19), Ruben Tengesdal (19), Magnus Vestøl (18), Jonas Kittelsen (19), Espen Dåsvatn (19) og Geir Nøkland (18) er akkurat ferdig med prøven i elektro, og tar turen rett ned på Bystranda.- Vi ble kanskje litt tidlig ferdig, men det var en god dag å gjøre det på, sier de.- Det er nesten sånn at folk blir hyggelig?- Det var vel å dra det litt langt, men det nærmer seg, humrer Geir Nøkland.Guttene har forøvrig sjekket temperaturen på vannet.- Det kan være greit å vente litt til før vi hopper ute, sier de. Foto: Jan Oddvar Eide
- Nå er det tid for å pynte grava til mine foreldre, forteller Bjørgulf Svenningsen som nettopp har kjøpt en pose gule vårglade blomster av Tormod Olsen på Torvet.- Jeg skrev det i boka til morgenen i dag: I dag kom våren: 15 grader!- Så får vi bare håpe at våren er kommet for å bli. April er alltid litt...ja, man må være forberedt på det verste, sier han og smiler før han går videre i vårsola. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: Fredag presset sola kvikksølvet opp i 18 smellvarme grader, som tiner den siste resten av vinter ut av kroppen. Når vinden i tillegg viser sjarmerende ydmykhet, kommer smilene fram hos sørlendingen.

Vi har møtt et lite knippe vårglade kristiansandere i solsteika. Klikk på bildene og se hva de forteller.

Ville ikke byttet med noen

— I dag hadde jeg ikke byttet jobb med noen, forteller Ole Bjørn Hedstrøm i Landskapsentreprenørene, etter at han har slukket "dunke-maskinen" som smeller gatesteinene på plass på Tangen.

— Det er ikke tilfeldig at jeg har hatt denne jobben i 35 år, smiler han og ser opp mot sola.

— Vi er vel som huggormen, vi kvikner til når sola kommer. Det er i allefall bedre enn for to uker siden, da det kom sludd og vind. Da var det nesten så en syntes synd på seg selv, humrer han.

Kaffe og jordbær i sola

Nede ved Bystranda, på en benk med ansiktet strukket mot sola, sitter Eli Roald med kaffe og jordbær.

— Nå er livet verdt å leve, sier hun og forteller at det finnes ikke noe bedre enn akkurat dette.

— Vi får energi, folk begynner å snakke sammen. Jeg er en hund etter sol. Og snart blir vi brune, smiler hun.

Ferdig med prøven

Alexander Lian Larsen (19), Ruben Tengesdal (19), Magnus Vestøl (18), Jonas Kittelsen (19), Espen Dåsvatn (19) og Geir Nøkland (18) er akkurat ferdig med prøven i elektro, og tar turen rett ned på Bystranda.

— Vi ble kanskje litt tidlig ferdig, men det var en god dag å gjøre det på, sier de.

- Det er nesten sånn at folk blir hyggelig?

— Det var vel å dra det litt langt, men det nærmer seg, humrer Geir Nøkland.

Guttene har forøvrig sjekket temperaturen på vannet.

— Det kan være greit å vente litt til før vi hopper ute, sier de.

To timer fri

Espen Lund (16) og Christine Sødal (16) har funnet seg en stille krok på Tangen i formiddagssola.

— Vi har to timer fri nå fra skolen nå. Det kunne ikke passet bedre. Nå kommer sommer-humøret fram, sier Lund, som sammen med flere kamerater skal igang med båtpussen på ei gammel snekke.

Ut til påske

Halvor Moe markerer våren på høytidelig vis:

— I dag fjernes presenningen. Da er våren her. Men det er blitt varmet tidligere i år, er det ikke? spør han.

Seilbåten "Marie" skal han ha på vannet til påske. Så skal den pyntes litt på. Ny motor har hun fått også.

— Lønnsomt nei, er du gal. Men det er en fin båt dette, verdt å ta vare på. De er ikke så vanlig lenger disse båtene med slank kjøl. Men de ligger fantastisk fint i vannet, forteller han og gleder seg til sommerens turer langs kysten.

Av med dressen

I barnehagen ute ved Marvika, den som skal hete Roligheden gård, når den snart er ferdig, jublet både små og store i varmen fredag.

— Ingen dress i dag. Bare jakke og sko. Da er det stor jubel, forteller pedagogisk leder Kai Rune Karlsen, mens han ser Andre (6) som sparker fotball på plena.

Tid for å pynte

— Nå er det tid for å pynte grava til mine foreldre, forteller Bjørgulf Svenningsen som nettopp har kjøpt en pose gule vårglade blomster av Tormod Olsen på Torvet.

— Jeg skrev det i boka til morgenen i dag: I dag kom våren: 15 grader!

— Så får vi bare håpe at våren er kommet for å bli. April er alltid litt...ja, man må være forberedt på det verste, sier han og smiler før han går videre i vårsola.