KRISTIANSAND: Den jevnaldrende kjæresten var først helt sikker på at tiltalte hadde vært sammen med henne om kvelden og natta til 26. juni, da den andre overfallsvoldtekten skjedde i Baneheia.

Kjæresten opplyste at de to var på Tinnheia på besøk hos hennes familie. Under krysseksaminasjonen ble hun imidlertid mer usikker, og sa at hun ikke husket om han kunne ha tatt en tur ut alene om natta og dermed forlatt leiligheten.

Fanget opp mobiltelefon-signal

Vitnets usikkerhet kan ha sammenheng med at påtalemyndigheten og politiet har påvist at tiltalte har brukt sin mobiltelefon med tilknytning til basestasjoner i sentrum, og som normalt ikke fanger opp trafikk fra det stedet tiltalte var på Tinnheia.

Vitnet forklarte at de to hadde vært samboere i en leilighet i Kristiansand sentrum et halvt år før han dro til Dubai 30. juni, få dager etter den siste overfallsvoldtekten i Baneheia. Selv om de var samboere var hans offisielle adresse et asylmottak, men han oppholdt seg ikke der.

Dette betegnet tingrettsdommer Knut Otterbech som noe underlig. Kjæresten fortalte at det hadde vært et brudd mellom de to i mai/juni i fjor. Hun hadde også fortalt ham på telefonen, mens han var på Gran Canaria i fjor høst, at "alle i Kristiansand snakket om at han stod bak noen "voldtekter"".

Hadde ikke sex fordi de ikke var gift

— Da fortalte han til meg at han ikke hadde gjort noe galt, og at han ønsket å komme tilbake til Norge. Han var uskyldig, og derfor ikke redd for å komme til Norge igjen, sa kjæresten.

På spørsmål fra bistandsadvokat Solrun Vik fortalte vitnet at de to som samboere og kjærester ikke hadde sex fordi de ikke var gift.

Kjæresten var imidlertid sikker på at tiltalte hadde sex med andre jenter i Kristiansand, men hun ville ikke vite noe om det, og tiltalte fortalte heller ikke noe.

Avisbudet traff offeret

— Det var en jente somhelt åpenbart trengte hjelp, fortalte det kjørende avisbud, som traff jenta som anmeldte båtvoldtekten utenfor en butikk i Posebyen i Kristiansand like før klokka fire om morgenen 4.juni.

— Det var litt snodig dajeg to minutter før klokka fire om morgenen så jenta i nærheten av Joker iKronprinsensgate. Hun kom bort til meg og spurte hvor jeg skulle kjøre videre.Vanligvis er det mange som spør om å få sitte på om natta for å sparetaxipenger. Og de fleste får nei. Så jeg dristet meg til å spørre "om festen hadde vart lenge". Der og da var det et naturlig spørsmål. Men så oppdaget jeg at hun var gjennomvåt ogskjønte at det var noe helt annet enn en fest hun hadde vært på. Det var ogsåganske kaldt ute. Etterhvert skjønte jeg at jenta trengte hjelp og hun satteseg inn i bilen. Da fortalte hun at hun hadde blitt men en mann ned i båtenhans, at hun var voldtatt og kastet på vannet. Hun trengte så åpenbart hjelp, såjeg kjørte henne til politistasjonen, fortalte vitnet i retten.

— Hun virket mekanisk i sin måte å opptre på og hun var helt åpenbart redd. Da hun fortalte om voldtekten kom tårene, sa avisbudet.

En venninne av kvinnen saat fornærmede ikke var særlig beruset da de to skilte lag i byen. - Venninnenmin tok følge med den unge gutten. Jeg så ikke mer til de to. Om morgenenklokka seks kom hun hjem, og fortalte gråtende om voldtekten.