AGDER: Den siste uke har brannmannskapene flere steder i landsdelen blitt kalt ut på krattbranner. Lite snø og tørt terreng øker brannfaren.

— Brannvesenene på Agder gjør oppmerksom på at det flere steder i Agder-fylkene begynner å bli svært tørt, på grunn av den tidlige våren. Lokale regnbyger endrer kun i liten og forbigående grad på tørken, opplyser brannsjef Svend Svendsen ved Østre Agder brannvesen, i en pressemelding.

Brannsjefene i landsdelen har sammen gått ut med advarsel om aktsomhet ved bruk av ild. Den siste uken har det vært to krattbranner i Arendal, én i Evje og Hornnes og én i Lillesand.

Vanligvis er det lov å brenne bål i skogen mellom 15. september og 15. april, men dette er ikke tillatt når det kan føre til brann.

”Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle ting som representerer en brannfare utendørs under slike forhold eller på slik måte at det kan føre til brann. Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokt” , heter det i Brann- og eksplosjonsloven.

Skogbrannvarselet fra Meteoroligisk institutt melder foreløpig om liten fare de fleste steder i landsdelen. I Åmli og Grimstad er det imidlertid meldt om fare for brann.