ARENDAL: — Vi har vært i kontakt med en som snakket med ham 1. juli. Det er samme dag som han ble sett sist, sier Rune Boye, fungerende seksjonsleder ved etterforskningsseksjonen på Arendal politistasjon.

Tirsdag lette store letemannskaper etter 41-åringen, som ble meldt savnet av sine foreldre natt til tirsdag. Siste sikre observasjon av 41-åringen er fra Kittelsbukt, og han var da iført kajakkdress og flytevest. Kajakkutsyret hans er borte fra Kittelsbukt der det pleier å ligge. 41-åringens mobiltelefon og lommebok ble funnet hjemme.

— Vi undersøker nå elektroniske spor. Så langt er det ingenting som tyder på noe aktivitet fra mobiltelefon eller bankkort etter 1. juli, sier Boye.

Politiet trenger konkrete tips eller observasjoner for at det skal bli aktuelt å sette i gang en ny leteaksjon etter mannen. 41-åringen har ikke hatt for vane å legge ut på lange padleturer.

— Vi har ingen indikasjoner på det. Nå må vi sjekke aktuelle tips vi får inn og gå videre med å sjekke elektroniske spor. Så får vi se om det kommer fram noe mer. Vi må ha konkrete observasjoner på et konkret sted før vi setter i gang ny leteaksjon, forklarer Boye.

— Har dere fått mange tips i saken?

— Det begynner å komme noe nå. Vi sjekker de tipsene vi har, og er interessert i flere tips, sier Boye.