AGDER: Vinterferien som ble avsluttet i helga resulterte i rekordbesøk hos flere alpinsentre i Agder. Heldigvis var vinterferieuka langt roligere for Utrykningspolitiet.

— Vinterferien har vært veldig grei, den har vært roligere enn tidligere år. Men det viktigste for oss er at det ikke har vært noen alvorlige ulykker, det er vi svært fornøyde med, sier UP-sjef for Agder-fylkene, Øystein Krogstad til Fædrelandsvennen.

Én råkjører

Før vinterferien uttalte han til Fædrelandsvennen at UP ikke ville hyre inn ekstra bemanning i vinterferien. I løpet av forrige uke beslagla Utrykningspolitiet et førerkort og delte ut 50 forenklede forelegg.

— Den groveste hendelsen var en billist som kjørte i 117 km/t i 70-sonen i Lyngdal, forteller Krogstad.

Ingen alvorlige ulykker

Distrikslederen er spesielt fornøyd med at det ikke har vært noen alvorlige ulykker i løpet av ferien. At årets vinterferie er roligere enn tidligere år, har han ikke noe klart svar på.

— Det er jammen ikke godt å si. Jeg håper det hjelper at folk vet at vi er ute og kontrollerer. Vi er ikke ute etter å ta flest mulig, vi ønsker at folk skal kjøre fornuftig, påpeker han.