LILLESAND/BIRKENES _ Lengden blir på nesten 10 kilometer, og rammen er tidligere blitt satt til 100 millioner. Så dette prosjektet er svært stort, ett av de største gang— og sykkelveiprosjekter som har blitt gjennomført i Aust-Agder, sier senioringeniør i Statens Vegvesen Bjarne Hillesund.

Trafikken er økende på riksveg 402 mellom Lillesand og Birkeland. Behovet for å skille harde og myke trafikanter har vokst. Vegvesenet har nå lagt ut et forslag til detaljregulering til høring og offentlig ettersyn. Og torsdag blir det holdt et informasjonsmøte i kantina på kommunehuset på Birkeland.

Selv om noen hus kommer rimelig tett på, som for eksempel det gamle skolehuset på Eikeland, legges det ikke opp til at noen skal rives. Meningen er å legge gang- og sykkelveien på sørvestsiden av dagens riksvei, altså på venstre side om man beveger fra Lillesand til Birkeland. På en del av strekningen er det ganske trangt mellom fjellskjæringer på den ene siden og Moelva på den andre. Her vil riksveien bli sideforskyvet bort fra elva, mens sykkelveien kommer på utsiden. Nettopp dette blir noe av det dyreste i forbindelse med byggingen. Håpet er å få spaden i jorda på våren eller forsommeren i 2014.