Englands fotballforbund (FA) venter med å handle i saken til episoden er bekreftet. Også Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er blitt kontaktet av antirasismeorganisasjoner for å undersøke om slike sanger faktisk ble sunget blant England-fansen under 8-0-seieren over San Marino.

«Du forventer og aksepterer at fansen erter litt fra tribunen. Det er en del av det som gjør fotballen så bra, men rasisme er ikke å erte. Og fra egne tilhengere? WOW, skrev Ferdinand på Twitter.

Manchester United-stopperen fulgte senere opp en ny melding. Der ba han alle om å avvente til saken er undersøkt nærmere: «Det er alltid en liten minoritet som ødelegger for alle andre. La oss ikke trekke forhastede konklusjoner. Vi får se etter etterforskningen».

Rio Ferdinand har vært utsatt for kritikk etter at han meldte forfall til Englands VM-kvalifiseringskamper mot San Marino og Montenegro. Han var tatt med i den engelske troppen for første gang siden 2011, men takket nei fordi han følger et treningsprogram for ryggproblemene sine.

Derfor vakte det reaksjoner da han valgte å reise til Qatar for å være TV-gjest i forbindelse med kampen mot San Marino. Fredag fikk Ferdinand støtte fra United-manager Alex Ferguson. — Jeg synes han gjorde rett med å trekke seg og forklare det hele i et møte med Roy Hodgson. Jeg ba ham om å gjøre det. Så vidt jeg vet satte Roy pris på det, sa Ferguson under fredagens pressekonferanse. (©NTB)