BESTEG ODDERØYA: Unni Lie og Paul Stenvaag fra Søgne unnet seg is og cappuccino etter å ha besteget Odderøyas topp. Foto: Torstein Øen
EN HUND ETTER SOFTIS: Menneskets beste venn fortjener å smake noe av det beste mennesket kan fremskaffe. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Den bratteste fiskebeinsbakken på Fiskebrygga første påskedag var den som ledet inn til Brygga Isbar. Men på toppen av bakken ventet "premien".

— Årets første softis, og det blir ikke den siste, lover Svein Olav Nordihus (48), som sammen med naboene dro til byen første påskedag for å akklimatisere seg etter noen fantastiske dager i påskefjellet, i firmahytte på Hovden.

— Det var ikke feil med noen dager på fjellet heller?

— Helt fantastisk. En som bor der oppe mente det var den fineste påska på 38 år, så det sier jo litt, svarer Nordihus.

Sammen med gode naboer fra Vågsbygd benyttet de også dagen til å se seg om på Tangen og betrakte Aquarama, riktignok fra utsiden, siden familiens tenåringer krevde å få et par timer for seg selv i bassenget.

På bryggekanten har også et eldre ektepar slått seg ned. De har gått Odderøya til topps, så ned igjen, og høster nå premien i form av softis og cappuccino.

— Det smaker helt vidunderlig med softis. Og så får du en god porsjon, det passer bra ettersom jeg er veldig glad i is, forteller Unni Lie (75).

Sammen med samboer Paul Stenvaag (85), som jobbet for Sjøforsvaret på Odderøya inntil for 26 år siden, har hun stort sett tilbrakt påska i solveggen hjemme på terrassen på Åros i Søgne.

— Årets første dette?

— Neida, på Høllen brygge er de tidlig ute, så der hadde jeg softis allerede for et par uker siden, svarer iselsker Lie.