AGDER: Det pene, kalde, klare vinterværet fortsetter, både i fjelltraktene og langs kysten.

— Det er bare å nyte. Her er ikke en sky i sikte, sier meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen ved Meteorologisk Institutt.

Kalde netter

Mye sol, lite vind, kalde netter og noen få plussgrader på dagtid, bortsett fra på fjellet. Der holder kulden stand også gjennom dagen, med noen få, kalde grader. Varselet fra meteorologisk gjelder fram til tirsdag 2. april, altså når ferien er over for de aller fleste av oss.

— Det er en drømmepåske, og det gjelder i grunnen for hele landet, sør for Stadt og Dovre, sier Hansen.

SKISPOR: Sånn ser det ut i Baneheia om dagen. Rikelig med muligheter til å dyrke skiinteressen for de som holder seg nær byen også, altså. Foto: Jon Anders Skau

Det vil si – for de som drømmer om vår, varme og et snøfritt landskap, må nok smøre seg med tålmodighet og la det bli med drømmen en stund til. — Vår blir det ikke i løpet av påsken, da må døgnmiddeltemperaturen over null. Det får vi neppe bortsett fra kanskje helt ute ved kysten, hvor det ikke er kuldegrader om natta, sier Hansen.

Under normalen

— Folk som roper på vår har kanskje latt seg forvirre litt av kalenderen?

— Ja, eller så sammenligner de med i fjor. Men da var jo mars ekstrem varm, med 15-20 grader høyere enn i år. Årets mars er litt under normalen, men ikke veldig langt unna, presiserer Hansen.

For de som er lei av å skuffe snø, kan i alle fall meteorologen forsikre om at det i alle fall ikke er noe mer nedbør i sikte innen den neste sjudagersperioden.

Det gjelder dessuten å huske at dato for når påsken kommer kan variere svært mye, og i år er det ikke spesielt sent. 1. påskedag er i år 31. mars, men dagen kan komme så sent som 25. april. Det gjør den i 2038 – om 25 år.