KRISTIANSAND : — På bakgrunn av etterforskning gjort i saken har vi pågrepet og siktet ei kvinne i 40-årene, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen i Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen.

Det var ved 17-tiden tirsdag at to 11 år gamle jenter tok bussen fra sentrum til Tinnheia. De to hadde vært på ballettøvelse. På bussen skal den ene av dem ha blitt sparket og slått i hodet av en kvinne.

Nekter straffskyld

Torsdag formiddag pågrep politiet ei kvinne i 40-årene som bor på Tinnheia. I avhør har hun bekreftet å ha vært på den aktuelle bussen, men nekter ellers straffskyld.

— Når vi går til pågripelse betyr det at vi har skjellig grunn til mistanke. Det var gode vitnebeskrivelser og litt personkunnskap hos politiet som førte til pågripelsen, sier Eriksen.

Eriksen sier mistanken falt på kvinnen etter en liknende hendelse på Tinnheia Torv i fjor. 20. september skal hun ifølge vitner ha dratt ei tre år gammel jente etter håret så hun falt.

Sak henlagt

I avhør nektet kvinnen også for dette forholdet.

— Saken ble henlagt fordi de fornærmede ikke ønsket å gå videre med den, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

Politiet arbeidet onsdag med å fremskaffe overvåkningsvideo fra bussen, for å kartlegge den siste hendelsen. Men videovervåkningen på den aktuelle bussen var i ustand.

— Det hele skjedde helt uoppfordret. Kvinnen angrep altså et 11 år gammelt barn, sa Nikolett Loykó, moren 11-åringen til Fædrelandsvennen tirsdag.

Moren reagerte sterkt på at andre passasjerer ikke hadde grepet inn