KrFs Daniel Bakken er fornøyd med budsjettforliket som gir penger til kantine ved Skarpengland skole. Foto: Torstein Øen

VENNESLA: De tre flertalls-partiene ble enige om budsjettet for neste år før helga, men vil ikke gi alle detaljer til befolkningen før plan— og økonomiutvalget tirsdag.

— Vi har flyttet på 700.000 kroner slik at kantina ved Skarpengland skole kan gjøres ferdig. Det er en viktig og positiv sak vi kan fortelle om, sier KrFs gruppeleder Daniel Bakken.

Ikke sentrum

To andre saker har vært framme i den lokale debatten: Fortsatt kommunal støtte til foreningen Kjøp i Vennesla og sentrum-oppussing. KrF, Ap og Sp har ikke funnet penger til dette.

— Utover Skarpengland, er det egentlig små endringer vi gjør, sier Aps Berit Kittelsen.

Høyre har foreslått å kutte ut det store svømmehallprosjeket til 100 millioner kr. Flertallet vil ikke høre snakk om det.

— Svømmehall har vi lovet velgerne. At vi så trolig må kutte i prosjektet for å holde rammen, er en helt annen sak, sier Kittelsen.

Skattemillioner

Bakken fra KrF sier Venneslas befolkning de siste årene har betalt 93 millioner i eiendomskatt .

— Uten hadde vi ikke fått nytt kulturhus og ny svømmehall. Høyre har ikke de pengene vi har - og får dermed heller ikke til den utviklingen vi får til. Folk får mye igjen for eiendomskatten, sier han.