KRISTIANSAND: 34-åringen hevdet i Aust-Agder tingrett at han kom til Norge for å søke arbeid, men innrømmet at han etter kort tid utelukkende livnæret seg med å stjele bankkort. Ved minibanker og butikkterminaler på Sørlandet, Østlandet og Rogaland fikk mannen og en kvinnelig medhjelper med seg kodene som korteierne slo inn. Deretter fulgte rumenerne etter dem for å finne en passende anledning å stjele bankkortene deres. Umiddelbart etterpå tok de ut store beløp, samt handlet varer for kortene.

To raid i Norge

Rumeneren dro raskt ut av Norge, for så å komme tilbake for et nytt raid. Politiet avslørte ham ved hjelp av bilder fra overvåkingskamera. Retten fant det bevist at han har tatt ut kontanter og svindlet varer for til sammen 234.000 kroner. Alle varene som ble kjøpt for de stjålne kortene ble tatt med tilbake til Romania, der de ble solgt.

Ett års fengsel

Aktor la ned påstand om 14 måneders fengsel, men retten nøyde seg med ett års ubetinget fengsel. Han ble i tillegg dømt til å betale 177.903 i erstatning til Sparebanken Sør og 34.712 kroner til DNB.

Rumeneren som forsørger tre små barn, er i hjemlandet dømt for drap, innbruddstyveri, bestikkelse, organisert kriminalitet og vold.