Veien mellom Viadukten og Møglestu har vært stengt siden oktober 2010. Etter at Fylkesmannen godkjente åpning, bevilger politikerne 5,8 millioner for at det kan skje så raskt som mulig. Foto: Erlend Olsbu

LILLESAND: — Pengene skal brukes til å bygge fortau hele veien fra Viadukten og opp til krysset. Det skal også gjøres en del miljøtiltak, som fotgjengeroverganger. Det blir vei for avkjøring og påkjøring i krysset. Det skal også brukes en sum til støyskjermning for naboene, sier ordfører Arne Thomassen (H) til Fædrelandsvennen.

Veien mellom Viadukten og Møglestu ble stengt i 2010, etter at veivesenet kom fram til at den ikke var sikker nok. Politikerne har kjempet for gjenåpning, men møtt motstand fra naboer.

Bevilger 5,8 mill.

Sist uke godkjente Fylkesmannen gjenåpningsplanene. Det gjør at Høyre, KrF og Frp bevilger 5,8 millioner i neste års budsjett, for å sikre rask åpning. En samordning med planlagt vann- og avløpsarbeid kan imidlertid sørge for at regningen blir langt lavere.

— Rådmannen har gitt beskjed om at det kan gjøres for tre millioner. Vi legger likevel hele kostnaden inn i budsjettet. Pengene som blir til overs vil ikke bli brukt, sier Thomassen.

Reduserer på andre felt

Veisatsingen innebærer at flere andre planlagte investeringer, blant annet på skole og ikt, reduseres.

— Vi reduserer i andre investeringer for ikke å øke låneopptaket. Det får noen konsekvenser, men vi håper at det blir så greit som mulig, sier Thomassen.