KRISTIANSAND: Når 34-åringen fremstilles for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett tirsdag, siktes mannen for legemsbeskadigelse hvor skadefølgen er betydelig, og strafferammen er ti år. Politiet utelukker ikke en endret siktelse når de medisinsk sakkyndige har kommet med sine uttalelser.

Den siktede ble avhørt tirsdag. — Han forteller at han har vært involvert i det som skjedde, men har en annen versjon av hendelsen enn det vitner og fornærmede har forklart. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser fungerende leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Hans Petter Sandell, til Fædrelandsvennen.

Sandell vil ikke uttale seg om motivet for det som skjedde. 34-åringens forsvarer, advokat Knut Henning-Larsen, avslår å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen får opplyst, var det i forkant av knivstikkingen uoverensstemmelser mellom den siktede og fornærmede.

Den siktede 34-åringen ble senest straffedømt i 2005. Da fikk han 75 dagers fengsel, derav 60 dager betinget, for drapstrusler. I perioden fra 1997 til 2003 er han domfelt tre ganger for vold og trusler. De senere år har han hatt kontakt med politiet for mindre forhold.