KRISTIANSAND: — I fjor var det all time high med 344 lag. Hvordan blir påmeldingen til årets turnering?

— Det er vanskelig å si. I fjor var det et veldig vellykket arrangement, så vi håper på like mange lag. Vi skal jobbe hardt frem mot påmeldingsfristene 15. september for fotball og 1. oktober for håndball.

Mye jobb, mye penger

POPULÆR CUP: - Cupen assosieres med Gimletroll. Det er positivt, mener Benjamin Vium Olesen om Trollcup/Vintercup. Turneringslederen er også fotballtrener for Gimletroll G13. Her fra en trening på Presteheiabanen. Foto: Inger M. Witteveen

— Hva betyr en slik turnering for Gimletroll?- Det betyr egentlig alt. Alle medlemmene stiller opp på dugnad og gjør en kjempeinnsats. Overskudd fra cupen, medlemskontingent og sponsorinntekter gjør hele budsjettet. Og rent sportslig er det fint å få gode minner og opplevelser.

Deltidsengasjement

— Men det er en stor jobb?

— Som turneringsleder er jeg engasjert i en deltidsjobb på tre måneder. Daglig leder og regnskaps-/kontormedarbeider bidrar også. Min oppgave er først og fremst å koordinere det frivillige apparatet.

— Hvilke erfaringer sitter du igjen med?

— Dette er tredje året mitt. For meg personlig har det vært utfordrende. Jeg har fått praksis i å koordinere et stort apparat og jeg har blitt kjent med mange. Det har vært veldig givende.

Flere årsklasser

— Hva er nytt i år?

— Vi har et samarbeid med Aquarama og Sport og Moro. I tillegg har vi utvidet med en 17-årsserie i fotball og en 8-årsserie i håndball.

— Har du selv drevet med idrett?

— Jeg har spilt fotball siden jeg var åtte, men sluttet for to år siden. I fjor begynte jeg som fotballtrener for Gimletrolls gutter 13. Det er fint å være en del av trenermiljøet og givende å trene ungdom som er glad i fotball. I tillegg har jeg vært spinninginstruktør og PT på Elixia i fem år. Jeg begynte da jeg studerte, men sluttet i august. Må konsentrere meg om skolen, trener og turneringen.

— Du jobber som lærer og har en mastergrad i idrettsvitenskap. Du underviser i gym, da?

— Jeg har fagene matte, kroppsøving, naturfag og mat og helse. I år er det mest matte og gym, som var mine favorittfag da jeg selv gikk på skolen. Videreutdanning i kjemi, tok jeg i fjor.