Det kom røyk ut fra motoren på bilen rett før Rundingen på Lund. Roger Tvedten handlet raskt og fikk stoppet trafikken og slukket brannen. Foto: Magnus Stedje Fossen

KRISTIANSAND: Det var rett rundt klokken 19.30 at det steg røyk ut av en personbil som kom kjørende på Torridalsveien, rett før Rundingen på Lund.

Se video av brannen øverst i saken.

bilbrannen1.jpg Foto: Cato Myhrhagen

– Jeg hoppet ut av bilen og fikk stoppet trafikken rundt. Så fikk jeg et brannslukkingsapparat av en av naboene og fikk slukket brannen, sier Roger Tvedten til Fædrelandsvennen. Han kom kjørende fra Østerveien og stoppet opp ved krysset for å hjelpe havaristen.– Det kom mye røyk ut fra under bilen, og etter kort tid litt flammer opp fra den ene siden av panseret. De to jentene som satt i bilen løp ut. De trodde at den kanskje kunne eksplodere, sier Tvedten. Han fikk slukket branntilløpet raskt ved å blåse inn pulver fra to brannslukkingsapparat i motorrommet fra undersiden av bilen.

Tvedten jobber til daglig som bilberger hos Viking og vet hvordan man skal håndtere slike situasjoner.

– Brannvesenet sa at jeg hadde gjort jobben deres veldig enkel. Jeg har jo vært ute en vinternatt før så jeg visste hva jeg skulle gjøre, smiler bilbergeren.

Innen KBR og politiet kom til stedet var branntilløpet slukket. Klokken 20.00 var bilen tauet bort og trafikken kunne flyte fint igjen.