ub-8.jpg Foto: Vegard Nekstad
ub-6.jpg Foto: Vegard Nekstad
ub-5.jpg Foto: Vegard Nekstad
ub-2.jpg Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Hendelsen skjedde på den tyske ubåt-basen. En mann pådro seg ifølge politiet brudd i en ankel og ble hentet med ambulanse.

Alarmen gikk ved 05.30-tiden etter at krana veltet og ble liggende over ubåten.

ub-4.jpg Foto: Vegard Nekstad

La ut lenserMannskaper på ubåt-basen gikk straks i gang med å legge ut lenser for å forhindre lekkasje fra diesel og olje fra krana. Kristiansandsregionen brann og redning rykket samtidig ut med flere biler og brannbåt.

I timen etter hendelsen jobbet mannskaper fra basen og brannvesenet med å legge ut lenser. En pickup fra brannvesenet utstyrt med mange sekker bark kom etter hvert også til stedet. Det dreier seg om en mindre lekkasje.

— Dieselsølet er under kontroll, opplyser operasjonssentralen ved Agder politidistrikt like etter klokken 06.30.

ub-3.jpg Foto: Vegard Nekstad

Skjedde under arbeid— Det har skjedd i forbindelse med med arbeid at mobilkranen veltet. En person, kranføreren, fikk muligens en liten skade i høyre ankel og ble kjørt til sykehus av norsk helse, sier innsatsleder Salve Eieland ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen.

Kranarmen traff ubåten.

— Krana touchet og ligger med bommen på tårnet av ubåten. Man jobber med å rette opp krana, sier Eieland.

Det er den tyske ubåten "U35" som ligger ved landbasen i Marvika. Fartøyet eskorteres av det tyske orlogsskipet Y861 "FGS Kronsort". Ubåten er bygget av Thyssenkrupp Marine Systems og testes i skjærgården utenfor Kristiansand.

Eberhard Oder, som representerer det tyske selskapet, sa til Fædrelandsvennen i begynnelsen av juli at ubåten er bygget for det tyske forsvaret.

ub-7.jpg Foto: Vegard Nekstad

Blir etterforsketOperasjonsleder Vidar Neset forteller til Fædrelandsvennen at årsaken til kranvelten er ukjent.

— Politiet starter en etterforskning, og arbeidstilsynet er rutinemessig orientert. Forhåpentligvis forklarer etterforskningen hva som har skjedd. Deretter blir det tatt stilling til om noen kan klandres for ulykken, sier Neset.