Snart begynner NM i baseball. Er Kristiansand Suns klare? Jeg synes vi er gode. I fjor hadde vi en pitcher vi hentet utenfra. Det har vi ikke i år, så kvaliteten på pitchingen er kanskje mer begrenset. På den annen side gir det mulighet for andre å stå fram, og det er vi glade for.

Hvem er dere egentlig på laget? Vi er litt av alt. Vi har spillere fra Japan, Cuba, Australia og USA. Den yngste på førstelaget er 15 i år, og vi har damer også. Det er en av våre kjerneverdier at klubben er åpen. Så om du vil bli medlem, vil vi elske det om du kommer med kone og barn, eller din bestemor og bestefar, eller med hunden din, for den saks skyld.

Baseball er umulig å forstå seg på for folk som ikke forstår seg på det. Hva er egentlig greia? Åh, vi trenger å sette oss ned med tre pints med øl og noen timer skal du skjønne alt. Men kort forklart: Du har en ball, et balltre, du kaster, du slår, du tar i mot, og du løper.

Som slåball? Ja. Men, forskjellen er – jeg håper ikke jeg fornærmer noen– at ingen kan fortelle meg hvordan slåball egentlig er. Alle har ulike regler. Baseball er egentlig verdens eldste konsept når det gjelder idrett. Det er noe nedarvet moro med det, uansett hvor du drar i verden! Det er alltid en unge et sted på planeten som prøver å slå noe med en pinne.

Du var selv en god spiller? Jeg hadde en collegekarriere og spilte i en litt lavere divisjon i USA, men jeg måtte operere en ganske alvorlig skulderskade. Etter noen år som spiller og trener i Sverige, Australia og Tyskland fikk jeg stillingen som talentspeider i Europa for Minnesota Twins. Jeg skjønte at jeg ikke kom til å komme til baseball-Valhall. Min rolle i det store bildet ble å utvikle baseballen i stedet.

Så hvor kommer du egentlig fra? Jeg kommer fra Minnesota, med skandinaviske røtter. Bestemor og bestefar snakket svensk. Det var lutefisk og lefse, og det der med å være morsom på egen bekostning. Det å komme til Norge har ikke vært så ukjent. Dypest sett var ikke kulturen fremmed for meg.

Noe du vil si, på tampen? «As American as baseball and apple pie», heter det jo. Men jeg vil ha fram at baseball er en utrolig internasjonal sport. Baseball er like mye en sport for Venezuela, den Dominikanske republikk og Japan. Og det er veldig gøy! Jeg har viet livet mitt til det.