TVEDESTRAND: — Seilbåten slepes til Kragerø av redningsskøyta "Inge Steensland". Den ble funnet grunnstøtt med en mast skadet, opplyser vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS).

Seilbåten ble funnet av redningsskøyta "Kjøpstad", som søkte sammen med RS "Inge Steensland" fra Arendal og frivillige på "Uni Kragerø". I tillegg var "Magnus Lagabøte" fra Sjøheimevernet med i søket.

Da Seilbåten ble funnet var HRS i ferd med å rekvirere et av Forsvarets Orionfly for å bistå i søket.

Tjøme radio kjørt ut kall før og under søket, uten å få svar fra seilbåten.

Masta knakk

Torsdag klokken 15.30 er seilbåten festet til siden på "Inge Steensland", som er på vei inn til Kragerø.

- Masta på seilbåten knakk i åpent farvann. Han søkte så inn mot land, og gikk på grunn nord for Jomfruland, forteller kaptein Knut Even Rislaa på RS "Inge Steensland", som legger til at dette ikke er de enkleste farvann å ferdes i.

Rislaa opplyser at seilbåten ikke hadde mobiltelefon tilgjengelig, og dermed ikke fikk gitt beskjed om grunnstøtingen.

— Så han var både lettet og veldig godt fornøyd over å bli funnet, sier Rislaa.

Fra søket

Slik beskrev HRS situasjonen overfor Fædrelandsvennen tidligere torsdag mens søket pågikk:

— Vi leter på strekningen Sandefjord til Tvedestrand. Båten ble observert i går et godt stykke utenfor Tvedestrand, men synlig fra land, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved HRS, til Fædrelandsvennen.

Seilbåten har grønt skrog og er 28 fot lang. Den er av eldre type, men nyinnkjøpt. Båten har to master og er utstyrt med hvite seil.

Bekymringsmelding

Den ble sist observert ved mellom klokken 16 og 17 i går. Klokken 11.15 i formiddag fikk HRS inn bekymringsmelding om den savnede båten.

— Foreløpig er et skip fra Sjøheimevernet og tre redningsskøyter satt inn i letingen, sier Sunde. Til Fædrelandsvennen bekrefter Sunde at HRS fortløpende vurderer å sette inn helikopter for å bistå i søket.

Redningsskøytene "Inge Steensland", "Uni Kragerø" og "Kjøpstad" er alle på sjøen i det aktuelle området.

Søker i havnene

— Samtidig søker politiet i aktuelle havner, sier Sunde. Siden siste observasjon i går har det ikke vært telefon- eller radiokontakt med den savnede mannen.

Mannen, som er bosatt i Sandefjords-traktene, skal være båtvant, men Sunde vet ikke hvor mye erfaring han har. Det er fint vær i området.

– Vi oppfordrer alle som er i området om å kontakte Hovedredningssentralen eller nærmeste politimyndighet hvis de observerer denne seilbåten, sier Sunde til NTB.