NOK AV SNØ: Så langt syd som Ljosland er det godt med snø i fjellet - og mer enn gode nok forhold for skiturer for de største entusiastene. Foto: TOR EINAR TORJESEN

ÅSERAL: — Bekkene bruste, bjørkebeltet var fullt av fuglesang og rypesteggen satt på steinene og snadret. En skitur i vårfjellet kan anbefales, selv om man må bære skiene stykkevis, forteller Torjesen.

Han regner seg som skientusiast. Man er vel det når man tar skiene på skuldra og går et par kilometer innover fra Ljosland for å finne snø i en periode av året hvor de fleste andre er glade for å være kvitt den. Eller?

Lite er bedre

— Jeg vil si at lite er bedre enn en fjelltur på hvit snø når sola steiker og du har sommerbrisen i ryggen, mener Torjesen, som forteller at det nordover og vestover fra Ljosland er mye snø i fjellet. Mulighetene for en flotte skiturer er absolutt til stede fortsatt. Mandag hadde han altså uvanlig flotte opplevelser på sin tur til Skoræ vest av Ljisland.

— Jeg vet mange som utnytter den kalde våren. Mellom Brokke og Suleskard er det også flotte forhold. Jeg har snakket med flere som har hatt fine turer inn mot Rosskreppfjorden, forteller Torjesen.

At man kan gå på ski så langt syd som Ljosland i juni, er imidlertid spesielt, selv om det både i år og i fjor har det vært flotte skiforhold lenge utover sommeren.

Nysnø

— Hvem hadde trodd dette etter varmen før påske? Men så kom kjølen. I fjellet har det faktisk kommet mye nysnø utover våren., forteller Torjesen.

Heldigvis tok han bilder fra skituren sin. Dermed kan vi videreformidle forholdene i fjellet.

— Jeg hørte at noen gikk skiløypa til Lakkenstova for ei drøy uke siden. Det går nok ikke lenger. Men er du villig til å gå litt for å finne snø, er det mange muligheter ennå, sier Torjesen.

Før i tiden var liksom Dyreskar ved Haukeligrend som var stedet for sensesong-skiturer. I år er finner du altså skiføre kun noen få mil i luftlinje inn fra kysten.