Inne i garasjen var det tyvegods. Foto: Politiet
Verdien av kjøkkenbyggesettet er cirka 100.000 kroner. Foto: Politiet
Etter at byggesettet var funnet av politiet ble det hentet av HTH og brakt tilbake til butikkens lager. Foto: Politiet

KRISTIANSAND: Det var i avhør at flere av de involverte fortalte om nok et lager med tyvegods i Finsland. Da politiet kom til stedet torsdag ble det funnet nok et komplett byggesett til kjøkken stjålet fra HTH-butikken i Kristiansand.

— Hvert av disse kjøkkensettene har en verdi på 100.000 kroner. Butikken oppgir dermed verdien av det vi har beslaglagt til cirka 300.000 kroner, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

De tre som torsdag ble fremstilt for varetektsfengsling har alle erkjent tyveriet. Den ene hadde tilgang til lageret med egen nøkkel.

Store deler av tyvegodset som ble beslaglagt onsdag ble fraktet ut av lokalene til HTH i Henrik Wergelandsgate i Kristiansand natt til tirsdag. To menn og en kvinne deltok i arbeidet med å frakte vekk byggesetter og hvitevarene. Arbeidet pågikk hele natten.

De tre som er siktet for tyveriet ble alle pågrepet i lokalene til motorsykkelklubben Bandidos i Randesund tirsdag ettermiddag. Ytterligere fire ble pågrepet samtidig. Politiet mener at de to mennene som ble varetektsfengslet torsdag siktet for tyveriet, begge 22 år gamle, har tilknytning til Bandidos, noe Kristiansand tingrett også er enig i.