STRÖMSTAD: — Jeg snakket med han i dag tidlig. Jeg var på ulykesstedet i dag og alt tyder på at han har falt og slått seg, forteller den avdødes bror til Fædrelandsvennen.

De to var på ferie sammen Strømstad i Sverige. Den 45 år gamle mannen fra Vennesla ble funnet død på Canningberget i Strömstad mandag formiddag, og samme ettermiddag tok broren kontakt med Fædrelandsvennen.

Redningstjenesten i Strømsted fikk beskjed klokken 11.20 om at en person ble observert, og rykket ut med båt og dykkere til Nordhavnen i Strømstad. Like etter ble politiet kontaktet av tyske turister som mente å ha funnet et lik i en bergsprekk på Canningberget.

Politiet har startet en drapsetterforskning, da de mistenker at det kan dreie seg om noe kriminelt. Politiet har uttalt til Fædrelandsvennen at de tror mannen har vært død noen dager, men broren forteller at de snakket sammen i dag tidlig.

— Vi etterforsker dødsfallet som et potensielt drap slik vi alltid gjør når vi finner mennesker døde, sier pressetalskvinne for politiet i Västra Götaland, Ulla Brehm, til Fædrelandsvennen.

Uklar dødsårsak

Hun opplyser at politiet holder området hvor mannen ble funnet avsperret.

– Vi har ikke funnet noe som styrker teorien om at det skal ha skjedd noe kriminelt, snarere tvert imot, sier kriminalkommissær Thord Haraldsson fra det najonale kriminalpolitiet i Trollhättan til Bohuslägningen.

Mannen skal ha vært tilfeldig på besøk i Strømstad. Pårørende er informert av politiet. Omstendighetene rundt mannens død er uklare. Dødsårsaken er foreløpig ukjent.

— Vi vet at det er en mann fra Norge, men vi kommer ikke til å gå ut med hvem han er eller hvor i Norge han er fra, sier Brehm til Fædrelandsvennen.