MANDAL: Det var 4. juli i fjor at hendelsen skjedde på en lekeplass i Vangsveien på Frøysland i Mandal . Den 23 år gamle hundeeieren er nå vurdert som strafferettslig tilregnelig.

— Det har blitt gjort en vurdering av den sakkyndige, som har kommet fram til at han ikke er utilregnelig, opplyser hundeeierens advokat Tore Øydne til Lindesnes avis.

Politiet mener mannen ikke hadde tilstrekkelig kontroll på hundene, og hundeeieren er tiltalt for brudd på hundeloven for uforsvarlig hundehold.

Tøff oppvekst

Advokat Øydne legger til at de sakkyndige beskriver tiltalte som sterkt preget av særdeles tøff oppvekst, uten å gå nærmere inn på detaljer om dette.

— Det er ikke berammet ny rettsak foreløpig, dette er noe juristen har ansvar for, sier advokaten til avisen.

I september i fjor vedtok politiet i Mandal å avlive hundene. Eieren motsatte seg avlivningen, og saksøkte staten for å få omgjort vedtaket. I oktober tok saken en uventet vending da kamphundene ble stjålet fra kennelen hvor de hadde blitt oppbevart siden sommeren i påvente avlivning. Da hundene ble funnet igjen påfølgende helg, ble de raskt avlivet. Hundeeieren har erkjent å ha medvirket i tyveriet.

Mulig rettsak i juli

Politijurist Berit Woxen bekrefter at den tiltalte regnes som strafferettslig tilregnelig. Hun varsler at rettsaken vil bli berammet så fort hun får tilbake rapport fra den rettsmedisinske kommisjonen.

— Jeg vet enda ikke nøyaktig når rettsaken kommer opp, det avhenger litt av domstolen. Men forhåpentligvis berammes den i juni, sier hun til Lindesnes avis.