KRISTIANSAND: 20-åringen ble varetektsfengslet for fire uker i slutten av forrige uke frem til 23. august.

Den siktede er ilagt besøksforbud, og forbud mot å ta kontakt med ekssamboeren både på telefon og via tekstmeldinger. Til tross for dette har han erkjent å ha sendt en rekke tekstmeldinger, og ringt til ekssamboeren flere ganger.

Kristiansand tingrett fant at den eneste måten å stoppe flere straffbare forhold på var å varetektsfengsle mannen. Retten har særlig lagt vekt på omfanget og hyppigheten av bruddene på besøksforbudet, og at drapstruslene som er kommet har skapt stor frykt og uro for fornærmede.

"Siktede har gjennom de omfattende bruddene på besøksforbudet vist et handlingsmønster som tilsier at han mangler vilje og evne til å avstå fra nye brudd. Fengsling fremstår da som et nødvendig tvangsmiddel overfor siktede", heter det i rettens avgjørelse.

Under fengslingsmøtet hevdet forsvareren at de fleste av forholdene mannen er siktet for kan betraktes som forseelser, og ikke forbrytelser. Retten er ikke enig i dette, og minner om at det er alvorlige trusler som er fremsatt, som er egnet til å skape alvorlig frykt for den fornærmede kvinnen.