AGDER: I begge Agder-fylkene har de interkommunale skadefellingslagene vært på jakt etter ulven den siste måneden. Fra tirsdag av er det ikke lenger bare forbeholdt de kommunale jaktlagene å skyte ulv. Da starter nemlig den ordinære lisensjakten.

Så langt har 397 jegere fra Vest-Agder registrert seg som lisensjeger i Brønnøysundregisteret. Det tilsvarende tallet i Aust-Agder er 359. Alt i alt er det dermed 756 jegere klare til å jakte ulv. Kun 20 av jegerne er kvinner.

I slutten av forrige uke angrep og drepte en ulv flere sauer i Øvrebø i Vennesla. 72 venndøler har registrert seg som lisensjegere på ulv.

Bedre sjanse under elgjakta

Det er gitt tillatelse til felling av én ulv i hvert av fylkene, som tilhører hver sin rovviltregion. Kjell Magne Larsen, leder av det interkommunale skadefellingslaget i Vest-Agder, sier til Fædrelandsvennen at han håper ulven blir sett når elgjakta starter 5. oktober i de fleste kommunene i Vest-Agder.

– Det er veldig mange folk som skal ut i skogen de neste helgene. Da blir sjansen for å se ulven mye større. Elgjegere må huske å registrere seg som lisensjeger i tilfelle de får sjanse til å felle ulven, sier Larsen.

Han sier det er umulig å vite om ulven som angrep og drepte sau i Vennesla er den samme som har herjet i Aust-Agder i sommer.

– Leter i blinde

Skadefellingslaget har vært på ulvejakt tre dager etter forrige ukes angrep, men har ikke lyktes i forsøket med å felle ulven.

– Vi jaktet i Øvrebø, og i skogen over mot Marnardal. Men det har ikke vært observasjoner etter fellingstillatelsen ble gitt, sier han.Mellom fem og ti jegere deltok i jakten. Nå avventer laget nye observasjoner før de fortsetter ulvejakten.

– Vi leter i blinde. Hvor ulven befinner seg er umulig å si, forklarer Larsen.