OSLO: - I AUF har vi hele tiden kjempet for å gå mot konsekvensutredning fordi vi mener vi har innhentet nok kunnskap. Det finnes ingen havområder i Norge vi vet mer om, og ved hver korsvei har statens egne miljøetater konkludert med at en åpning ikke vil være forsvarlig, sier Martinovic i en pressemelding.

Søndag vedtok Aps landsmøte å si ja til konsekvensutredning i nord.

Aust— og Vest-Agder uenige

Et ja til konsekvensutredning innebærer ikke et ja til at områdene åpnes for petroleumsvirksomhet, heter det i vedtaket. Landsmøtet om to år skal ta stilling til det. Forslaget ble vedtatt med 194 stemmer. Et mindretall på 104 stemte imot å starte konsekvensutredning nå.

Arbeiderpartiet i Aust- og Vest-Agder står på hver sin side i spørsmålet. Delegatene fra Vest-Agder stemte ja, mens delegatene fra Aust-Agder stemte nei til forslaget.

Ny landsmøtebehandling

AUF er fornøyd med at det kreves ny landsmøtebehandling før en eventuell åpning.

— Dette betyr at vi må fortsette å jobbe for miljøet og mot en todeling av økonomien. Vi fikk i avstemningen vist hvor stor motstand det er i partiet for konsekvensutredning. Dersom det blir snakk om en åpning, er jeg overbevist om at vi kan klare å mobilisere et flertall for å la olja ligge, sier Martinovic i Vest-Agder AUF.