SØGNE: — Jeg var borte fra bilen min en halv times tid. Da jeg kom tilbake, sto den i full fyr, og det er det eneste jeg vet, sier Repstad.

Noe før klokken 11 tirsdag formiddag parkerte han varebilen, en 2006 modell Nissan Pathfinder, inne på sitt privatområde nær Repstadveien i Søgne. Overraskelsen var stor da han noe senere fant kjøretøyet i flammer.

Nabo til unnsetning

UTBRENT: Svein Repstad (med ryggen til) må konstatere at hans bil ble flammenes rov ved Repstadveien tirsdag formiddag. Foto: Jim Rune Bjorvand

— Jeg ringte brannvesenet pluss en nabo, og han kom ut med et brannslokkingsapparat, forteller Repstad.Da brannvesenet ankom, overtok de slokkingen. Stasjonssjef påbrannstasjoneniSøgne,Enok Enoksen, sier at slokkingen var dramatisk nok, fordi brannvesenet fikk beskjed om at det lå en 11 kilo tung propantank inne i bilen. Den viste seg imildertid å veie bare én kilo, og brannvesenet fikk gassflasken ut før den eksploderte. I stedet var det en liten spraboks som eksploderte inne i varebilen.

- Tok det med humør

— Det er godt at eieren tar det hele med godt humør, og at vi fikk reddet en tilhenger som sto koblet på denne bilen, påpeker Enoksen.

Operasjonsleder Ove Ausetenaa melder i politiloggen at brannårsaken er ukjent. Eier Repstad sier at han tror bilen kan ha antent av seg selv.