KRISTIANSAND: Byrået risikerer en bot på over 50.000 kroner. Ifølge Arbeidstilsynet er det et vanlig nivå i lignende saker.

— Dette er grove brudd på arbeidsmiljøloven. Vi vet at når det skjer ulykker i arbeidslivet, så skyldes det ofte at ansatte har jobbet for mye, sier Alf Helgeland, seniorinspektør i Arbeidstilsynet.

Han regner med at han i løpet av denne uka kommer til å sende saken over til Agder politidistrikt og be om at den blir etterforsket.

Arbeidstilsynet startet sine undersøkelser av bemanningsfirmaet i begynnelsen av november. Firmaet var leid inn av Kruse Smith for å jobbe på den nye Solholmen skole.

Timelistene til de ansatte viste at de hadde jobbet langt mer enn det som er lov. Enkelte jobbet 11 timer hver eneste dag i en hel uke. I tillegg viste det seg at firmaet ikke har den godkjenningen de trenger for å ta oppdrag i Norge.

Ifølge Helgeland har firmaet nå ordnet opp i disse forholdene og saken er lukket fra Arbeidstilsynets side. Det som gjenstår er å få sendt anmeldelsen til politiet.

Byg og Bemanding sin representant i Kristiansand har ikke ønsket å uttale seg om saken.