Kristiansand: — Det er kvalmt. Det er fluer rundt elgen og det lukter. Og dette er ti meter fra der barna leker, forteller Hilde Lie, eier av Leirdalen familiebarnehage.

Tre jenter som var ute og lekte, kom hjem med en tann for et par dager siden. De fortalte foreldrene at de hadde funnet skjelettet av en elg. Siden gikk Hilde Lie og barna fra barnehagen ned for å se hva dette var.

— Det er generelt uakseptabelt at kadaver legges i nærheten av barnehager og boligområder, sier Trond Johanson, sekretær i viltnemnda og naturforvalter i Kristiansand kommune. Han jobbet i går for å sjekke om elgen er nylig slaktet, om det kan være en trafikkskade eller om det er noe annet, og sendte den videre til Statens Naturoppsyn.

Noen timer senere hadde Carl Erik Kilander fra naturoppsynet vært på Mosby og sjekket ut saken.

— Det er tydelig at dette er noe som har ligget her siden i høst, og det er ikke noe som tyder på at det er ulovlig slakt, forklarer Kilander.

— Men jeg kan jo selvfølgelig forstå at barnehagen ikke er glad for å ha sånt avfall rett der de går. Derfor vil jeg henstille til folk at de kvitter seg med slikt avfall andre steder, og ikke rett oppi husveggen til folk.