KRISTIANSAND: Det skjedde fra sju ulike apotek i Kristiansand. Det var en vanskelig periode i 41-åringens liv som gjorde at han to-tre ganger i uken på slutten av fjoråret hentet ut disse store mengdene med tabletter til eget bruk. Det gikk mest i Paralgin Forte og Sobril.

Fem ganger lurte han de ansatte på Apotek 1 i Vågsbygd, tre ganger på sykehusapoteket, to ganger Apotek 1 i Skippergata og Elefantapotektet mens han en gang fikk ut medisiner på Vitusapotekene i Gyldensløves gate, Tordenskjolds gate og i Industrigata på Lund.

Kristiansand tingrett har lagt vekt på at 41-åringen kun tok ut tabletter til eget forbruk. Det gjorde han fordi han var nedkjørt av arbeidspress. Han utviklet en avhengighet til medisinene som legene skrev ut til ham i perioden.

41-åringen har ikke påført andre enn seg selv skade. Han søkte også selv hjelp for å få bukt med misbruket før saken kom på politiets bord. Han har også vært frivillig innlagt på akuttposten på psykiatrisk avdeling på Sørlandets sykehus og har fått behandling ved Rusmiddelklinikken.

Dette har tingretten vektlagt sterkt når de har utmålt straffen til mannen. Samtidig ønsker ikke retten å sende mannen i fengsel når han om kort tid er ferdig med behandlingen og regner med å være tilbake i jobb igjen.

Svein Versland