MANDAL: — Når tiendeklassinger knuffer og skubber på hverandre, gjør de ofte det bare på tull. Men hvis en tiendeklassing kicker på en åttendeklassing, er det noe annet, sier Gabriella Klev, elevrådsleder på Vassmyra ungdomsskole.Hun kan love elever som kommer etter henne en langt bedre skole hvis utbyggingsplanene til 62 millioner kroner blir vedtatt av bystyret.- Jeg tror det vil forbedre miljøet på skolen, sier Klev. Avdelinger

På en ombygd Vassmyra ungdomsskole vil et helt nytt bygg bli satt opp, i tillegg til at eksisterende bygninger oppgraderes. I denne sammenheng vil altså hvert klassetrinn få sin egen avdeling. De vil få egen inngang og ha det aller meste av undervisningen i sin avdeling.- I tillegg vil lærerne som er knyttet til klassetrinnet ha sin arbeidspult på avdelingen, sier rektor Odd Leiren.Han sier at elevene har det for trangt i dag.- Og blir det for trangt, blir det fort mye knuffing. Det ser en lett på skoler der alle skal inn samme inngang, sier Leiren.Han har med seg både elevråd, lærere og foreldre på de nye planene for skolen.- Flere andre skoler i landet har prøvd dette, men vi er de første som gjør dette i Mandal, sier han. Ingen «jalla-skole»

Tirsdag vedtok komité II i Mandal å sette i gang ombygging av Vassmyra skole. Det nye og det gamle bygget på skolen skal bindes sammen med et bygg som blant annet skal inneholde elevkjøkken og kantine. Og hele skolen skal få et langt bedre ventilasjonsanlegg som skal forbedre et dårlig innemiljø.Da rektor Odd Leiren presenterte planene for politikerne, la han ikke skjul på at skolen har slitt med dårlig rykte.- På et tidspunkt begynte elevene å oppfatte dette som en jalla-skole på grunn av det fysiske miljøet og på grunn av avisskriveriene, sa Leiren.Skolen har allerede malt opp igjen vegger, pyntet og fått vekk tepper som har samlet støv. Men fremdeles er innemiljøet dårlig.- Vi blir helt øre i haue med den luftingen vi har nå, sier Gabriella Klev.