KRISTIANSAND: — Vi er veldig fornøyde med å ha inngått en ny avtale, sier redaktør og daglig leder i TVSØR, Tor Mjaaland. Han opplyser at det er de fire såkalte storbystasjonene BTV i Bergen, TVVest i Stavanger og TVTrøndelag i Trondheim som sammen med TVSØR har forlenget TVNorge-avtalen. TVA i Arendal har forhandlet i fellesskap med TVSØR og inngår også i det forlengede TVNorge-samarbeidet

Også TVNorge sier seg svært tilfreds med den nye avtalen. Nyhetssjef Hallbjørn Saunes mener at utviklingen i de fire tv-stasjonene har vært svært positiv:

— Spesielt har det vært hyggelig å følge utviklingen fra å være grunder-kanaler med begrensede ressurser til i dag å være en viktig del av mediehusene de representerer. De nye plattformene i mediehusene - deres offensive satsinger gir også oss i TVNorge økte journalistiske ressurser. LokalTV er nemlig en svært viktig del av vår nyhetssatsing, som siden i høst også har omfattet daglige sportssendinger, sier Hallbjørn Saunes.

Tor Mjaaland tror at samarbeidet med TVNorge kan utvides ytterligere slik at sendeflatene med nyheter, sport og Bymagasinet blir enda mer nasjonalt rettet og enda mer variert og profesjonelt enn de er i dag. Samtidig peker han på at samarbeidet gir et viktigøkonomisk grunnlag for fortsatt positiv utvikling for stasjonen.

TVNorge er også i sluttforhandlinger med de øvrige stasjonene som i dag er i TVNorge-nettverket med "vinduer" klokken 17.30, 18.30 og ca 23.30. Når disse er sluttført vil TVNorge fra 1. januar neste år bestå av et nettverk med 18 forskjellige lokalTV-stasjoner.