LINDESNES: — Dersom denne planen går gjennom, er det snakk om at Vigeland vil være rasert for all fremtid, sier Ansgar Fardal.

Han er en av de 300 innbyggerne på Vigeland som vil bli berørt av veiprosjektet dersom planen om alternativ 2 gjennomføres. Fardal vil få den planlagte veien nærmest gjennom hagen ved huset like ved Tarvannet. Vegvesenet la planene om alternativ 2 allerede i 1994. På grunn av pengemangel har ikke prosjektet blitt startet opp ennå, men kommunen har i 2008- 09 satt av 40-50 millioner til veien. Siden 1994 har tungtrafikken økt med 30%, og Fardal mener at dette er grunn nok til revurdering.

— Tungtransporten har de siste årene økt voldsomt. I tillegg til at de som bor her får trafikken tett innpå seg, er den enorme støyen et annet stort problem, uttaler Ansgar Fardal. Brevet og underskriftene sendte han til kommunen og vegvesenet i forrige uke. Der ber han spesielt om at alternativ 5 vurderes.

— Dersom veien legges gjennom fjellet, vil alle problemer være løst. Det er heller ingen hindringer for å bruke det alternativet. Først og fremst ber vi om at det vurderes på nytt slik at vi kan få en trasé alle er tjent med, forteller Fardal.

Ordføreren i Lindesnes kommune, Ivar Lindal, forstår Fardal, og forteller at kommunen har bedt om et møte med veikontoret angående saken.

— Dette er et fornuftig tidspunkt å sende inn sine synspunkter på, sier Lindal med tanke på brevet og underskriftskampanjen.

— Vi forholder oss til den godkjente reguleringsplanen, men skal ha et eget møte med vegvesenet i neste uke der veiprosjektet skal diskuteres.

— Kommer vegvesenet til å revurdere prosjektet?

— Det gjenstår å se, men kommunestyret har bedt om en ny vurdering, medgir Lindal.

Finn Ole Jørgensen i vegvesenet ønsker ikke å kommentere prosjektet før møtet med kommunen i neste uke. Han understreker at ingenting per dato er fast bestemt.