SØGNE: — Dette er den verste kjøreturen jeg har vært på. Jeg anser ikke meg selv som spesielt panisk, men jeg følte at dette kunne gått ille, sier en av passasjerene på bussen, Ingunn Endresen.

Hun var en av flere på buss 42 til Søgne som gikk av bussen tidligere enn planlagt på vei hjem fra byen natt til søndag klokken 03.15. Hun forteller at hun fort merket at noe virket galt da bussen la ut fra Rutebilstasjonen.

Fort

— Vi merket at bussjåføren kanskje kjørte litt fort i begynnelsen, og da vi kom til Mjåvannsområdet, innså jeg at han kjørte nesten uforsvarlig fort. Rett etter Volleberg kjørte han dessuten nesten av veien to ganger. Noen prøvde å prate med ham, men da virket det bare som han satte opp farten enda mer. Det var litt småhyling blant passasjerene innimellom. Jeg har jo hørt at det har vært litt bråk på Søgne-bussen før, men trodde ikke det skulle være bussjåføren som bråker, sier hun.

Da bussen kom til Kleppland, valgte Endresen og venninnen hennes å gå av fordi de følte seg utrygge. Endresen torde ikke å gå fram til bussjåføren før han hadde stanset, og da hun spurte hvorfor han kjørte så stygt, forteller hun at hun ikke fikk noen reaksjon av sjåføren.

— Han bare så på meg og flirte, så jeg og venninnen min bestemte oss for å hoppe av og ta taxi i stedet. Jeg er bare på besøk hjemme, og dette blir første og siste gangen jeg tar bussen til Søgne, legger hun til.

Beklager hendelsen

Trafikksjef Oddvar Abrahamsen i AS Bussen beklager det som skjedde på det sterkeste.

— Vi er veldig lei oss for dette. Jeg har lest rapporten om hva som ble meldt til oss, og dette er helt klart ikke i henhold til våre målsettinger om å frakte passasjerene våre på en trygg og behagelig måte, sier Abrahamsen.

Trafikksjefen har hatt sjåføren inne til møte. Abrahamsen bekrefter også at de tidligere har fått henvendelser om den samme sjåføren, men han er fremdeles i jobb for AS Bussen.

— Bussjåføren beklager det som har skjedd, og sier at han forstår at han kjørte noe uvørent. Men hans versjon av lørdagsnattens hendelsesforløp er noe annerledes enn det passasjerene har meldt. Uansett er dette noe vi ikke aksepterer. Hva som vil bli gjort i forhold til denne hendelsen vil bli tatt opp som en personalsak, forteller Abrahamsen.

Dekker utgifter

AS Bussen lover å dekke eventuelle ekstrautgifter som passasjerene måtte gå av grunn av opplevelsen. Dette er Endresen glad for:

— Det viktigste er jo at det ikke skjer igjen. Så lenge det blir fulgt opp fra busselskapets side, så er i alle fall jeg fornøyd, sier hun.

Endresen og to andre av passasjerene på bussen meldte hendelsen til politiet. Som følge av dette rykket en patruljebil ut, men de fant ikke bussen, og hendelsen er siden ikke blitt anmeldt.

tone.overland@fedrelandsvennen.no