KRISTIANSAND: I går var det full sving på Kjevik da forsvarsminister Kristin Krohn Devold kom for å inspisere de 526 befalskandidatene.

Det er andre gangen at det nasjonale fellesopptaket blir holdt på Kjevik etter suksessen med pilotprosjektet i fjor, da det var tre forsvarsskoler som gjorde opptaket her.

Og Devold var imponert over både innsats til befalspirene og opplegget for felles opptak på Kjevik. Håpet er at alle befalsskolene, inkludert sjøforsvaret skal ha samlet opptak her til neste år.

— Ja. Og det jeg får signaler om er at også sjøforsvaret er med på opptaket her neste år, og da har man klart å samle alle på en plass. Det er nettopp fordi man har gjort en så god jobb her på Kjevik. Og det viser også at det var riktig å legge ned i Stavern, selv om det var mange som syntes det var leit den gangen, sa Devold til pressen som hadde møtt opp på Kjevik i går.

Kjevik er meget velegnet når det gjelder infrastruktur og beliggenhet, ifølge Forsvarets Skolesenter.

Du har byen rett i nærheten. Det samme med tog og havn, og selvfølgelig flyplass. Dessuten vil det ikke skape noe problemer for sjøforsvaret hvis de blir med til neste år. Det beste er å ha kontinuitet. Og flytte fellesopptaket betyr muligens at vi ikke får like bra kvalitet som vi har hatt i år og i fjor, sier major Inger Constance Rønning.

Det betyr trolig at alle befalsaspiranter i det norske forsvaret i fremtiden må innom Kristiansand før de blir sendt videre til resten av Norge.