— Økt aktivitet betyr ikke økt kriminalitet. Redningsaksjoner, trafikkulykker og situasjoner som den brennende gasstanken på Vigeland er inne i tallet, sier politimester Bjørn Hareide ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens nettavis.

4857 oppdrag og hendelser registrerte Agder politidistrikt i juli måned. Det er en økning på 12,8 prosent i forhold til juli i fjor, og et tall som er langt høyere enn i fylkene Rogaland og Hordaland. Politimesteren gir økt turistflom til landsdelen delvis skylden.

— Sørlandet er en landsdel med mye oppmerksomhet. Tilstrømmingen av turister er meget stor. Dermed blir det økt aktivitet. Det er imidlertid vanskelig å si grunnen til økningen. En del skyldes nok vår økte aktivitet på sjøen, sier politimesteren.

Gjennom et helgedøgn i juli måtte politiet ut på 170 oppdrag. Men økning i oppdrag til tross: I juli måned registrerte Agder politidistrikt 11,6 prosent færre forbrytelser enn i juli i fjor.

— Når folk trenger hjelp henvender de seg til politiet. Det at vi er tilstede samtidig som kriminaliteten går ned, er en ønskesitiuasjon, sier Hareide.

— Er mange oppdragene av typen hente katt ned fra tre?

— Nei, det har vi sluttet med. Men vi blir etterspurt og er tilstede, sier Hareide, og gir mye av æren til de 93 sommervikarene som i sommer har tjenestegjort i distriktet.