Bildene fra Gatebil 2005 her !

KRISTIANSAND: — Det er ingen tvil om at gatebil-konseptet nå har tatt steget ut fra Østlandet. Vi ønsker å komme tilbake neste år. Vårt møte med Sørlandet var strålende. Det var mange nye gatebil-ansikter her. Det artige med denne helgen her nede var at det var så mye bredere sammensatt publikum enn på Østlandet, sier Leif Nilsen, mannen bak gatebil-stevnene.

Fædrelandsvennen vandret blant bilelskere lørdag ettermiddag. Og som alltid, tydeligvis, på gatebilstevner, var det «babes» her, to fagre kvinner hvis jobb var å kaste glans, smile bredt, gi en klem og stille opp på bilder med publikum. Hele lørdagen gikk med til blårøyk, fart og alt som har med fete biler å gjøre på trafikkopplæringssenteret i Sørlandsparken. Her var stylere, byggere av musikkanlegg, rånere og burnere av bilgummi. Alt samlet under logoen gatebil med 3000-4000 tilskuere.

Det ble nesten for mye blårøyk for Rune Høitbjerg og kameraten Vegard Brekstad fra Telemark. Derfor tok de lunsjen inne i bilen - selvsagt. - Det tar helt av her. Breisladden var veldig bra. Men baben, Helene Rask, var toppen, sier Rune Høitbjerg fra Birkeland, og tar et kraftig bit av en saftig hamburger og flirer.

Brekstad var med i konkurransen om det råeste musikkanlegget, men nådde ikke helt opp i sin Honda Accord EX2,0i. - Jeg oppnådde bare 128 desibel, og var fornøyd med det. Men det holdt ikke. Bassen blir for gjemt. Jeg må bygge om. Det gleder jeg meg til, sier Brekstad.

Den som hadde det feteste anlegget i bilen var Robert Tønnessen som sikret hjemmeseier i denne konkurransen. Med fire basser tilknyttet én forsterker og én forsterker til de seks andre høyttalerne, tok han seieren etter å ha prestert over 141 desibel lydtrøkk. - Det blir litt spesielt når det rigges slik i varebil, sier Tønnessen, som har jobbet med musikkanlegg i biler i årevis.

En av tilskuerne som gjerne skulle vært utpå asfaltbanen og svidd bilgummi, var Kenneth Wehus (21), også han fra Birkeland. - Sjekk den Lotus Omega 3000. Den er helt sinnssvak. Det er så vidt han tråkker, så kommer røyken. Han må ha brukt dekk med gammel gummi.